Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2026
Η ταινία "Michael" απεικονίζει σε βάθος τη ζωή και την κληρονομιά ενός από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες που γνώρισε ο κόσμος.
Η βιογραφία αφηγείται την ιστορία της ζωής του Michael Jackson, πέρα από τη μουσική, ακολουθώντας την πορεία του από τότε που αναδείχθηκε ως εκπληκτικό ταλέντο καi επικεφαλής των Jackson Five, ωσότου εδραιώθηκε ως ένας αδιαφιλονίκητος δημιουργός με ακλόνητο όραμα και τη φιλοδοξία να καθιερωθεί ως ο καλλιτέχνης με την κορυφαία σκηνική παρουσία.
Η ταινία του Antoine Fuqua, σε σενάριο John Logan, φωτίζει τόσο την προσωπική του ζωή όσο και μερικές από τις πιο εμβληματικές του εμφανίσεις από τα πρώτα χρόνια της σόλο καριέρας του, προσφέροντας στο κοινό μια θέση στην πρώτη σειρά για να γνωρίσει τον θρυλικό σταρ, όπως ποτέ ξανά. Η ιστορία ξεκινά εδώ.
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ, ενσαρκώνει ο Jaafar Jackson, ανιψιός του Michael Jackson (γιος του Jermaine Jackson), και τραγουδιστής από το 2019. Αυτή είναι η πρώτη του επαφή με τα κινηματογραφικά πλατό.
Το soundtrack περιλαμβάνει 13 κομμάτια, τόσο από την εποχή των Jackson 5 (αργότερα γνωστοί ως The Jacksons) όσο και από τη σόλο καριέρα του Michael. Το πιο παλιό είναι το "I’ll Be There" (1970) και νεότερο το "Bad" (1987), με τη μερίδα του λέοντος να προέρχεται από το άλμπουμ "Thriller" του 1982.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ταινία δεν υπάρχει πουθενά η αδερφή του Janet Jackson. Όπως εξηγεί η άλλη αδερφή τους, LaToya Jackson, ήταν η ίδια που αρνήθηκε να εμφανίζεται στο φιλμ.
Συμμτέχουν οι: Colman Domingo, Nia Long και Miles Teller.
Πρεμιέρα: 22 Απριλίου. Διάρκεια: 127'.
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 17.15, 19.30, 22.10
Rio Limassol: Καθ 19.40, 22.10 και ΣΚ 17.00
Κ-Cineplex Nicosia, Limassol: Τετάρτη 22/4 19.30, 22.00 - Από Πέμπτη 23/4 καθημερινά 17.00, 19.30, 22.15 και Σαββατοκύριακα έξτρα προβολές 11.00, 14.30.
K-Cineplex Larnaka: Τετάρτη 22/4 17.15, 19.30, 22.00 - Από Πέμπτη 23/4 καθημερινά 17.00, 19.30, 22.15 και Σαββατοκύριακα έξτρα προβολή 14.30.
Κ-Cineplex Paphos: Τετάρτη 22/4 19.30, 22.00 - Από Πέμπτη 23/4 καθημερινά 17.00, 19.30, 22.00 και Σαββατοκύριακα έξτρα προβολές 11.00, 14.30.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
22 Απριλίου - 29 Απριλίου 2026
-
Premier Cinemas
22 Απριλίου - 29 Απριλίου 2026
-
K-Cineplex @ Kings Avenue Mall
22 Απριλίου - 29 Απριλίου 2026
-
Κ-Cineplex 1-6 Λευκωσία
22 Απριλίου - 29 Απριλίου 2026
-
Κ-Cineplex 1-5 Λεμεσός
22 Απριλίου - 29 Απριλίου 2026
-
Κ-Cineplex 1-6 Λάρνακα
22 Απριλίου - 29 Απριλίου 2026
Σχετικά
Πρεμιέρα για την ταινία "Normal"
Ο Bob Odenkirk επιστρέφει σε έναν ρόλο γεμάτο ένταση, μυστήριο και ανατροπές
Πρεμιέρα για την ταινία "Diplodocus"
Ένας μικρός, καλόκαρδος δεινόσαυρος που ζει σε έναν μαγικό κόσμο
Πρεμιέρα για την ταινία "Fuori"
Αληθινή ιστορία με την Valeria Golino να λάμπει στον πρωταγωνιστικό ρόλο
Προβολή της ταινίας "Sirāt"
Η ταινία-σοκ που κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών
I Swear
Η αληθινή ιστορία του John Davidson που χάρισε στον Robert Aramayo το BAFTA Α’ Ανδρικού Ρόλου
Elli And Her Monster Team
Μια οικογενειακή περιπέτεια με φαντασία, αγωνία και υπέροχες εικόνες
Κάννες 2026: Το μικρού μήκους «Free Eliza» της Κύπριας Αλεξάνδρας Ματθαίου στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών
Η νέα μικρού μήκους ταινία της Κύπριας σκηνοθέτη θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.
Η Ύβρις της Ανθρωπότητας: Το ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προβάλλεται στην Κύπρο
Η ταινία (83’) ακολουθεί δύο ανθρώπους στα άκρα του πλανήτη -στη Σιβηρία και την Αλάσκα- οι οποίοι βλέπουν το περιβάλλον τους να καταρρέει
Η ταινία «Κράτα Με» κάνει πρεμιέρα στο Cyprus Film Days
Η βραβευμένη ταινία «Κράτα Με» (Hold Onto Me) της Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο στο Cyprus Film Days αυτό τον Απρίλιο
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Ρομαντισμός, περιπέτεια και συγκίνηση στη μεγάλη οθόνη